Het lijkt misschien vreemd, maar de kans dat u ooit al een misdrijf heeft begaan, is groter dan u denkt.
Zware verkeersovertredingen worden immers gesanctioneerd door de politierechtbank.
Inbreuken op het politiereglement zoals nachtlawaai of een andere vorm van overlast en vandalisme geven aanleiding tot het opleggen van gemeentelijke administratieve sancties aan personen vanaf 14 jaar (GAS-boetes). Wij bekijken voor u of het nuttig is om tegen een GAS-boete beroep aan te tekenen bij de politierechtbank. Voor daders jonger dan 18 jaar is de jeugdrechtbank bevoegd.
Indien u het slachtoffer werd van een misdrijf zoals slagen en verwondingen, diefstal, oplichting, misbruik van vertrouwen, is de kans groot dat u aanzienlijke schade leed. Indien u deze schade effectief wil invorderen via de strafrechter, dient u zich als burgerlijke partij aan te melden. Dit kan via een klacht bij de onderzoeksrechter, door voeging tijdens het gerechtelijk onderzoek of later voor de raadkamer of de correctionele rechtbank.
Ook wanneer de strafzaak effectief wordt behandeld voor de strafrechter zorgen wij dat uw schade-eis volledig is en u als slachtoffer niet in de kou blijft staan.
Waar benadeelden zijn in het strafrecht, zijn er evident ook verdachten.
Indien u verdacht wordt van een bepaald misdrijf, kan u worden verhoord, al dan niet na schriftelijke uitnodiging door de politiediensten. U heeft de mogelijkheid om zich te laten bijstaan door een advocaat voor vertrouwelijk overleg en om uw rechten van verdediging te waarborgen (Salduzverhoorbijstand).
Wij verlenen bijstand bij het verhoor en volgen het opsporings- of gerechtelijk onderzoek nadien stipt op. Indien nodig, kunnen wij inzage bekomen in het strafdossier, de opheffing vragen van bepaalde maatregelen en bijkomende onderzoekshandelingen vragen. Wij zullen uw dossier pleiten met passie en gedrevenheid in de rechtbank.
De relatie tussen advocaat en cliënt is in strafzaken van cruciaal belang m.o.o. het bereiken van een goed resultaat, zodat wij er veel belang aan hechten dat onze duurzame samenwerking in een sfeer van wederzijds vertrouwen en transparantie kan plaatsvinden.
Goede afspraken maken immers goede vrienden.
De straf die u riskeert, hangt af van de ernst van het misdrijf. Het strafrecht maakt een onderscheid tussen overtredingen, wanbedrijven en misdaden. Afhankelijk van de categorie kan de straf variëren van een geldboete tot een gevangenisstraf. Afhankelijk van het type misdrijf en de omstandigheden kunnen bijkomende straffen worden opgelegd, zoals een rijverbod, een beroepsverbod of een verbeurdverklaring van goederen. Daarnaast kan de rechter ook een alternatieve straf voorzien, zoals een werkstraf, een autonome probatiestraf of een elektronisch toezicht. Onze advocaten bekijken uw dossier grondig en adviseren u over de mogelijke gevolgen.
De kosten hangen af van de complexiteit van uw zaak. Tijdens een eerste gesprek maken wij een inschatting van de verwachte kosten. In sommige gevallen is een vaste prijs mogelijk, maar meestal werken we met een uurtarief. Indien u een rechtsbijstandsverzekering heeft, bekijken we of uw verzekeraar tussenkomt in de kosten. Transparantie staat centraal: u kan op elk moment vragen naar een tussentijdse kostprijs.
Ja. Ons advocatenkantoor biedt juridische tweedelijnsbijstand (pro deo) aan in bepaalde dossiers voor wie aan de wettelijke voorwaarden voldoet. Dit is afhankelijk van uw inkomen en gezinssituatie. Tijdens een eerste afspraak bekijken we samen of u hiervoor in aanmerking komt en helpen we met de aanvraagprocedure.
Ja. Ons team strafrecht biedt bijstand aan zowel verdachten als slachtoffers in strafzaken. Als slachtoffer kan u zich burgerlijke partij stellen om schadevergoeding te vorderen. Als verdachte zorgen wij ervoor dat uw rechten gewaarborgd blijven tijdens het SALDUZ-verhoor, het verder onderzoek en de correctionele procedure.
Onze advocaten van het team strafrecht verdedigen cliënten in strafzaken in alle rechtbanken van Vlaanderen, ongeacht waar de feiten zich hebben voorgedaan.
Voor dringende vragen kan u ons bellen op 09/353.73.53. Ons kantoor in Gent is doorlopend bereikbaar van maandag tot donderdag van 8u30 tot 18u00, en op vrijdag tot 17u00. U kan ook een e-mail sturen naar info@decordier.eu of gebruik maken van het contactformulier op onze website.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken we technologieën zoals cookies om apparaatinformatie op te slaan en/of te openen. Door toestemming te geven voor deze technologieën kunnen we gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site verwerken. Als u geen toestemming geeft of uw toestemming intrekt, kan dit negatieve gevolgen hebben voor bepaalde functies en kenmerken.